čtvrtek 27. srpna 2009

The Punisher: War zone

Frank Castle je zpět. A přinesl s sebou více akce, více krve a mnohem víc ustřelených hlav.



Nejsem fanouškem zbytečných násilností. Třeba taková Saw mě nechává chladným. Je to nuda. Ale druhý díl Punishera je něco jiného. Jistě násilnosti tu jsou, ale ne tak nějak zbytečně. V podání Franka je to zábava a odreagování.

Frank pokračuje ve své osobní válce. Zabíjí postupně jednu mafiánskou rodinu za druhou. A proč že to vlastně? Ten, kdo četl komix nebo viděl první díl jistě ví. A pro ty, co ho neviděli drobné shrnutí:
Castle byl tajný agent. Pomohl usvědčit syna jednoho velkého Bosse, ale ten syn byl bohužel zastřelen. Boss (John Travolta) se rozhodne pomstít. Zabije frankovi všechny blízké a donutí ho dívat se. Pak chce zabít i jeho, ale Castlovi se podaří přežít. Nyní už více není Frank Castle. Stal se z něj Punisher. A ten se neohlíží na zákon. Zabíjí mafiány a jejich kumpány jako na běžícím páse. Už v zákon nevěří, protože velcí šéfové vždy vyklouznou.

Tak děj jedničky v kostce. No ono tu ani o příběh moc nejde. Jde tu hlavně o akci a celkem solidní humor.

Dvojce se, podle mého názoru, podařilo svoji starší sestřičku předběhnout. Rozhodně u akce. Té je tu napěchovaně :-)). Hlavně o ustřelené hlavy tu není nouze. Tu první jsem fakt nečekal a bylo to fakt překvapení :-)).

No ještě něco k příběhu:
Frank pořád vystupuje v roli Punishera. Bohužel v jedné přestřelce zastřelí tajného agenta. Sice netušil, že je tajný, ale má pořádné výčitky svědomí. Zvlášť, když policista po sobě nechá ženu a malou dcerku. Frank chce zahodit identitu Punishera kvůli tomu co provedl. Pak ale hlavní záporák unese zmíněnou rodinu. Punisher je zpět a rozhodně se s nikým mazlit nebude...

Celkově musím druhého Punishera doporučit. Teda samozřejmě těm, kteří mají rádi akce :-)).

Mimochodem úplně nejlepší je závěrečná scénka :-)).

Žádné komentáře: