neděle 22. května 2016

Vypadávání Wifi sítě ve Windows 10


Po upgradu na nový systém společnosti Microsoft měl a spoustu uživatelů ze začátku problémy. Nešvary trápili hlavně majitelé notebooků. Většinu z nich se podařilo odstranit ať už aktualizováním ovladače nebo samotným updatem Windows 10. Bohužel několik z nich stále přetrvává.

Vypadávání signálu bezdrátové karty trápí hlavně majitele notebooků Lenovo IdeaPad a ostatní, jež mají kartu od výrobce Intel. Některým uživatelům pomohlo vydání aktualizované verze ovladačů. Bohužel ne všem. Přikládám tedy návod, který mé problémy vyřešil. Doufám, že pomůže i Vám ;).

Klepněte na tlačítko Start a otevřete si Nastavení. Potom vyberte položku Síť a Internet. Pod seznamem dostupných sítí je možnost Změnit možnosti adaptéru. Poté pravým tlačítkem klepněte na Bezdrátové připojení k síti a vyberte Vlastnosti. V dalším okně vyberte Konfigurovat. Najeďte na záložku Upřesnit. A vlevo označte Roaming Policy. Tato volba totiž ujasňuje, jak často bude Windows vyhledávat jiné sítě k připojení. No a pokud je vpravo v rozbalovacím menu nastaveno vysoké vyhledávání, je to s největší pravděpodobností původce Vašich potíží se síti. Tudíž vyberte normal nebo klidně i low. Klepněte na OK a Vaše problémy by měli být vyřešení ;).

Pokud budete tápat, stačí se ozvat do komentářů. Pokusím se odpovědět, co nejrychleji ;).

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Dobrý den, jak jsem postupoval podle vašeho návodu tak jsem nenašel roaming policy. Nebylo to tam.

Unknown řekl(a)...

Zdravím Martine,

mělo by to tam být. Právě jsem to zkusmo vyhledat u sebe na notebooku a tu možnost tam vidím. Tahle možnost se týká jenom bezdrátových sítí, není možné, že jste vybral Ethernet? Případně pošlete screen na Scream316@gmail.com ;).

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že tam je místo roaming policy agresivita roamingu.