pondělí 4. května 2009

Minirecenze Puzzle Quest

Když jsem poprvé spustil Puzzle Quest (PQ) byl jsem nadšený. Takovýhle logický rychlíky ve stylu Big kahuna reef mám opravdu rád. Samozřejmě mám verzi pro PC, protože nejsem šťastným majitelem žádného handheldu.

Je to RPG nebo není?
Hned po spuštění nové hry si můžete vybrat svého oblíbence – mága nebo bojovníka. Tady asi narazíte na první rozdíl od ostatních her typu výše zmiňované Big Kahuna reef. Do PQ je totiž zakomponován PRG systém postupování na úrovně. A nejen to. Je tu i příběh. Sice je to odvařená klasika, ale tady to nevadí, jelikož by jste tu příběh vůbec nečekali.


Boj
Po zvolení nové hry se dostanete na strategickou mapu, kde se v reálném čase pohybujete a můžete si skočit do měst pro úkoly, nakoupit výstroj nebo si koupit novou budovu. Jakmile potkáte nepřítele, změní se obrazovka a objeví se vám hrací pole s kameny. Základem je poskládat 3 více stejných kamenů k sobě. Dobré je, že i když prohrajete, hra vás nijak nepenalizuje. Dokonce i za prohraný souboj dostáváte nějaké ty XP. Sbíráním kamenů si naplňujete speciální ukazatelé, příslušící barvě kamene. Jakmile máte dostatečné množství, můžete použít svou schopnost nebo kouzlo.



Hudba a zvuk
Hudba je sice líbivá, ale opakuje se pořád ten samý motiv a tak se Vám nejspíš stane, že ji nakonec nadobro vypnete a budete poslouchat nějakou tu svou. Zvuk je už vydařenější než hudba. Každé rozbití kamene nebo vezmutí bonusu Vám hra oznámí příslušných zvukem.

Takže je to super hra?
Jako oddychovka do autobusu nebo na kratší cestu je tato hra vynikající. Pokud ji ale hodláte hrát několik hodin v kuse, tak se připravte na postupně přicházející nudu. Kdyby aspoň kostky měli jinou barvu, nebo se měnilo nějak pozadí bitevního pole, asi by to nudu oddálilo více.




Plusy 

- nápaditá a neotřelá kombinace žánrů
- na krátké cesty prima oddychovka
- obsahuje docela nápaditý příběh
- i po prohře dostane stejně nějaký XP

Mínusy 

- po několika hodinách nuda
- opakující se nepřátelé
- pořád stejné prostředí


80 %

Žádné komentáře: