pondělí 4. května 2009

Sinking Island

Právě jsem rozpařil adventurku od Benoit Sokala, který vytvořil vynikají Syberii. Bohužel jsem si ji sehnal jenom anglicky, takže paření jde pomalu :-). Sice se anglinu učím už hodně dlouho, ale pořád mám mezery. Takže musím dlouho přemýšlet. Zase si ale myslím, že to nebude na škodu. Herní dobu se aspoň trošku protáhne a já se něco naučím :-). Hru jsem rozpařil na klasickou obtížnost. No teď si pojďme trochu Sinking Island přiblížit.

Detektiv Jack Norm přijíždí na ostrov, aby vyšetřil smrt boháče Waltera Jonese. Má to být rutina. Všichni si myslí, že to byla nehoda. Jenomže jakmile si Jack prohlídne tělo, zjistí, že věci se mají poněkud jinak. V tu chvíli se do hraní zapojujete Vy…

Hned při zvolení Nové hry na vás bafne zvolení obtížnosti. Tedy respektive máte na výběr mezi normální hrou, kde postupujete jako v obyčejné adventuře a máte času kolik chcete. Druhá možnost je časový závod. V této volbě máte na hru daný časový limit, protože se ostrov vlivem bouřky postupně potápí. Takže se Vám může stát, že se k některým důkazům už nedostanete. Hra sice prý má jít dohrát i tak, ale je to hodně těžký.

Další změnou je inventář. On tu vlastně ani není. Místo něho vlastníte PDA, kde se vám nashromážděné fotografie a důkazy ukládají. V tomto PDA potom porovnáváte důkazy a tím se snažíte odpovídat na důležité otázky v případu. Odpovědi se potom skládají do pomyslného puzzle. Jakmile puzzle bude celé složené, zjistíte, kdo je vrahem.

Grafické ztvárnění ostrova je prostě nádherné. Procházíte se po pláži a máte pocit, jakoby jste tu opravdu byli. Palmy se v prudkém větru komýhají. Hotel se impozantně tyčí. Jak to vypadá v hotelu, Vám zatím neřeknu, jelikož jsem se tam ještě nedostal :-).

Hudební stránky hry rozhodně neurazí. Melodie není vtíravá. Zvuky deště a prudkého větru dávají tušit blízkou bouři. Dabing je na velmi slušný úrovni.

Hodnocení sem zatím dávat nebudu. Až to dohraji napíšu pořádnou recenzičku a hru zkritizuju :-). Jestli tedy bude co kritizovat :-).

Žádné komentáře: