středa 27. května 2009

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

Tuhle pařbičku smažím už nějakou dobu. Zakysl jsem na jednom místě a nemohl jsem se dostat dál. Nakonec jsem se do toho znova pustil a posunul jsem se asi o 70% hry a.. zase zakysl :-). Ale teď jsem se rozhodl, že ji dohraji, pač mě to začalo bavit :-).

Call of Cthulhu je akční adventurka (no hodně akční :-) ). Inspiraci si bere od amerického spisovatele H.P.Lovecrafta . Hra se přímo inspiruje jednou z jeho povídek.

Dobroudružství začíná v blázinci, kde se seznámíte s detektivem Jackem Noltem (vaším herním alter egem). Po neuspěšném pokusu o sebevraždu se děj posune o 6 let dopředu. Jack se poprvé setkává s tajemným kultem Dagona. Jacck objeví tajemnou svatyni a hrůzi, které tam prožije mu vymažou část paměti. Takže si nepamatuje, co se v tom tajemným domě stalo.

Po střihu se opět ujímáte Jacka, který je teď soukromým detektivem. Má se vydat do Insmouthu najít ztraceného zaměstnance. Jakmile Jack přijede do města, záhy zjistí, že nic nebudu tak jednoduchého, jak si myslel...

Celou hrou Vás budou provázet lekavé momenty. A nejenom Vás. I Jack tupě nekouká na výjevy, které se mu zobrazují. Pokud se totiž stane něco traumatizujícího, Jackovi se zrychlý dech a začně si šeptat. Pokud bude vystaven až moc takovým situacím a budete mít v ruce zbraně, může spáchat i sebevraždu.

Ale Jack má i jiné problémy. Má totiž strach z výšek. A to dost velký. Jakmile se přiblížíte k nějaké hloubce Jack začne mít závrať a celý obraz se rozostří a Vy vůbec nic neuvidíte a budete mít pocit, jakoby jste byli přímo ve hře, což je super.

Už jsem ve 3/4 hry, ale abych pravdu řekl docela jsem se u toho navztekal :-). Dokonce jsem musel na jeden úsek použít Cheat na nesmrtelnost. Sice se za to stydím, ale už to fakt nešlo. Měl jsem utíkat před hmotou, která se valí chodbami a stíhat za sebou zavírat dveře. Zaboha jsem nemohl doběhnout k těm druhým dvěřím, natož je otevřít a následně zavřít.

Takže na závěrem bych dodal, že je to dobrá, atmosférická hra, ale při jejím hraní se musíte obrnit hodně trpělivostí. I přesto ji doporučuji ke hraní. Nejlepší je to v noci, se sluchátkama v (na) uších, sami v pokoji a zhasnuto ;-).

Update: Seklo se mi závěrečný video, takže jsem si ho dohledal na Youtube ;-). To jen tak na okraj, kdyby se to taky někomu stalo, ať nemusí prohledávat hlubiny internetu ;-).

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Zdravím, vůbec nikde nemůžu sehnat CHEAT na nesmrtelnost Call of Cthulhu. Je to velice zajímavá hra,ale nemůžu ji udělat. Byl by jsi ochotný mi cheat poskytnout ? Děkuji.
libalovalina@seznam.cz

Unknown řekl(a)...

Taky zdravím, a omlouvám se, že píšu tak pozdě. Stáhnul jsem si save editor, ve kterém se dalo zvolit nesmrtelnost, lítání, možnost uložení hry kdykoli, atd. Najdeš ho tu: http://www.abcgames.sk/default.asp?p=trainery_zobraz&ID=7166